ON! Anime зоната на ON! Fest ще предложи най-мащабното досега събитие в сферата, популяризираща японското изкуство аниме и манга в България. Създателят на AnimeS Expo – Михаел Сладкаров, организатор на подобни събития повече от 12 години, е подготвил за зрителите на фестивала хиляди гости от над 20 държави от света като лектори, жури и участници в зрелищното ревю на костюми и сценични превъплъщения в популярни герои от комикси, книги, филми и игри – косплей, а наградата за победителите е посещение на най-значимото изложение и събитие за манга в света – Japan Expo 2017!

В любителския косплей конкурс могат да вземат участие всички, без възрастово ограничение, като единственото условие за участниците под 14 години да се запишат с придружител – родител. В тази категория ще могат да се състезават, както индивидуални участници, така и групи от 2-ма до 10-ма души. Ще бъдат раздадени награди в следните категории:

  • – Best of show
  • – Best male costume
  • – Best female costume
  • – Best prop
  • – Best hairstyling
  • – Best performance
  • – Best make up
  • – Best Fanmade cosplay
  • – Best Group cosplay

Както и специална награда – judge personal favorite.

Ако искаш да участваш Научи повече за правилата

 

Освен косплей шоу и състезание, k-pop денс battle, фото зона, работилници, мърчъндайз и много други, на ON! Fest 2017 пристигат едни от най-признатите косплеъри в света, носители на множество награди за оригинални превъплъщения и сценични изпълнения и заради цялостния им принос за развитие на манга култура в света. Това са Echow – една от най-големите звезди на косплея в Индонезия. Спечелила десетки награди в 11 годишната си кариера на косплей състезател, Ju Tsukino – световно известна косплеърка, която има над 200 костюма, Manuel Capitani, Pugoffka и Massimo Barbera.

Воден от своята страст към японски комикси и филми, Михаел Сладкаров, създател на Animes Expo, постепенно превръща своето хоби в професия. От над дванадесет години организира събития, подпомага развитието на фен обществото, кани популярни гост-артисти у нас и помага на български таланти да участват в международни форуми. През 2016-та година учредява фондация „Мечти без граници“, чиято цел е популяризиране на специфичната азиатска култура и създаването на професионална среда за развитие.

Във видеото тук Михаел Сладкаров разказва какво е да си истински герой в популяризирането на аниме и манга културата в Българияот и какво да очакваме от ON! Animeна ON! Fest 2017.

Повече новини за събитието може да намерите на onfest.org, както и във Фейсбук и Туитър.