Pussykrew са Tikul и mi$ gogo. Проектите им варират от мултимедийни инстлации, 3D изображения, видеоклипове и аудо-визуални пърформанси до саморъчнонаправени електроники и скулптори. Интердисциплинарното дуо е от Полша, но в последствие пробива към световната сцена през Ирландия, Великобритания, Германия, Белгия, Китай и, разбира се – чрез интернет.

Pussykrew изследват пост-хуманистичните понятия, веществената естетика, градските пейзажи и флуидните състояние с техтите синтетично-органични импулси и непресттано търсят изменението на състоянията в дигиталната реалност. Артистите създават визуални пътешествия отвъд половете, течни дистрофии и разбъркани 3д фантазии. Занимават се с проблемите на материалното, създавайки нови форми, които са в постоянен процес на мутация и изменение. Творчеството им е вдъхновено от играта с контраста между деконструкцията на цифровите изображения и стерилността на киното и поезията. Произведенията на Pussykrew се отличават със своите мулти-сетивни търсения и физическа привързаност.

Проектите на Tikul и mi$ gogo са презентирани в различни контексти – дигитални изкуства, флимови фестивали, независими арт пространства, клубове, както рекламни събития, технически изложения и галерии. Работили са с Boiler Room / x House of Vans, Converse, Hugo, Mini, WARP Records и са представяли визуализации на живо за множество музикални артисти като Angel Haze, Kelela, Evian Christ, Kode9, Nguzunguzu и други. Артистичният тандем харесва динамичните среди, интерактивните пространства и футористични идеи.

Лекцията на Pussykrew ще се проведе на 22 април в Kinoteka от 12.00, а работилницата им ще се проведе на 20 април от 10.00 до 18.00 часа, отново на същото място. Участниците в уъркшопа ще се запознаят с редица инструменти, за да създадат своя собствена цифров аватар и прилагането на движения, зададени с тяло, към него. Участниците ще имат възможност да тестват няколко 3D скенери и костюм за улавяне на движения.

Повече информация за работата на Pussykrew може да откриете на адрес http://niochnioszki.net/.

Подробности за програмата и цени на билетите за Resonate 2017 има на сайта на събитието – http://resonate.io/2017/