Днес ви представяме hype компилация от сцени и изображения, създадени по време на работата върху филма Ghost in the Shell. Краткото видео показва всичко – от тестовете на анимацията до финалните кадри, включени във филма.

От блестящите холограми до пясъчния градски фон, игралната версия на Ghost in the Shell успява да пренесе характерната киберпънк естетика на анимето и мангата в истинския свят. Дизайнерът Аш Торп ни позволява да надникнем в работния процес върху Ghost in the Shell, показвайки ни как са разработени основните визуални аспекти на филма.

Краткият клип ни дава близък кадър зад кулисите върху някои по-ранни концепции и тестове, както и дизайни, които са включени в окончателната версия на Ghost in the Shell. Видеото обхваща всичко от холограмите на филмовата конструкция (наричани „солограми“) до ретрофутуристичните автомобили и способността на Major да става невидима. (В допълнение към своята работа върху продукцията, кадрите включват работата и на концептуалните артисти Maciej Kuciara и Vitaly Bulgarov, както и на дизайнера Chris Bjerre.)

„С обединяването на физическите сгради със солограмите, старите неонови светлини и холограмите аз се стремях да създам многопластова фасада върху града, за да го оживя“, казва Торп за работата си. „Исках да се почувства така, сякаш зрителят прави психеделично пътешествие, трептящо между сферите на алтернативната и виртуалната реалност“.

Торп, който преди Ghost in the Shell работи по франчайзи като Prometheus и Call of Duty и наскоро пусна свой собствен късометражен филм, наречен Lostboy, също е публикувал ценни материали и примери за концептуалното изкуство и дизайнерската работа зад Ghost in the Shell на своя сайт. Той дори включва огромна гама от потенциални вариации на логото на филма. „Направих всичко възможно, за да отдам почит на миналото“, казва той, „но все пак исках да внеса и нов стил и усещане за този нов филм“.