В партньорство със Sonos, анимационната група ще покаже оживелия си сюрреалистичен дом в Бруклин, Берлин и Амстердам

Gorillaz обявиха изграждането на интерактивна адиуо-визуална инсталация, която ще бъде представена в 3 града по света, с която ще представят предстоящия си, след 6-годишна пауза,  албум „Humanz“.

Съоснователят на Gorillaz – Jamie Hewlett, е режисьорът на последния им клип „Saturnz Barz (Spirit House)“, в който групата попада в призрачна къща обитавана от духове, които ги преследват и в последствие изпращат в космоса. „Saturnz Barz“ е нов тип визуално преживяване и показва различен начин да се наслаждаваш на музикално видео, като със своята 360-градусовата панорама дава възможност на зрителя напълно да се потопи в атмосферата на визуалното преживяване.

В партньорство със Sonos, Gorillaz ще представят оживелия си сюрреалистичен дом, кръстен „Spirit House“, на подзаглавието на последното им видео, в Бруклин, Берлин и Амстердам. Временните конструкции ще включват специално изработени за целта декори, арт инсталации, аудио-визуални дигитални прожекции и нова музика от Gorillaz.

Датите, на които феновете могат да посетят „призрачната къща“, са:
Бруклин – 21-23 април
Берлин – 28-30 април
Австердам – 6 май

„Елате и се потопете във високотехнологичен звук, в един празник на извънземни визуализации и оставете изживяването да ви отведе на едно незабравимо пътешествие“, казва басистът на групата Murdoc.

Албумът „Humanz“ ще излезе на 28 април, а вече може да заявите закупуването му тук.