11-минутното видео към “Pillow Talking” на Lil Dicky, в който участва и анимираният образ на мозъка на изпълнителя, е 49-ото най-скъпо музикално видео за всички времена. Това би означавало бюджет от порядъка между $ 500 000 и $ 700 000.

Клипът, приличащ по-скоро на кратък филм, е разговор между Lil Dicky и привлекателната госпожица, с която тъкмо са правили секс. Започвайки невинно, разговорът преминава в дълбоки теми като съществуването на извънземни и Бог. Двамата разгорещено дискутират и теми като динозаврите, войната и вегетарианство, при това напълно сериозно и аргументирано.

По време на дискусията за нещата от живота се появява и истинският мозък на Lil Dicky, анимираният му образ, разбира се, за което са използвани  специални ефекти, подхождащи на холивудския блокбъстър. И не само за него. В клипа, всичко, за което си говорят Lil Dicky и девойката оживява. Както Господ, така и динозаврите, зад реализирането на които стоят същите хора, дали живот и на влечугите в Джурасик свят. Всичко това обяснява големия бюджет, който нарежда клипа на 49-ото място за най-скъпо музикално видео на всички времена.

Тук можем да споменем и предното видео на Lil Dicky – „$ave Dat Money„, в което изпълнителят демонстрира как може да си направиш готин клип, без да даваш и стотинка. Или може би през цялото време е пестил, за да реализира идеята си за “Pillow Talking”.

Приятно гледане!