GplayBG е българският отбор, който спечели Wildcard за финалите на ESL Southeast Europe Championship, чийто пети сезон ще се проведе за първи път в България по време на фестивала за градско изкуство

Най-голямата зона на фестивала за градска култура ON! Fest ON! Gaming ще събере всичко за гейминга на едно място в дните между 24-ти и 25-ти юни в Интер Експо Център София. Световният esport гигант ESL ще присъства на над 2000 кв.м., където освен финалите на Southeast Europe Championship по League of Legends и CS:GO, ще се проведат и любителски турнири по FIFA 17HearthstoneDota 2, LoLCS:GO и много други. Освен това, всеки желаещ ще има възможност да поцъка на много различни игри, както и да се сдобие с оригинален мърчъндайз. По-богата и представителна от всяко подобно събитие в България до момента, ON! Gaming ще се разпростре на над 4500 кв.м. и ще събере в себе си всяко парче от пъзела, съставящ съвременния гейминг.

GplayBGе българският отбор, който на 9 април спечели Wildcard и се изстреля на финалите на ESL Southeast Europe Championship! Финалите на петия сезон на мега турнира ще се проведат за първи път в България по време на ON! Fest на 24 и 25-ти юни. Отборът победител стана известен след ожесточена битка по време на финала на League of Legends Champions Bulgaria вчера, 9-ти април, в кино Арена Запад.

On!

снимкa Илиян Ружин

Престижният турнир ESL Southeast Europe Championship, част от лигата на ESL ще доведе у нас най-добрите отбори на Балканите по LoL и CS:GO, които ще се борят за награден фонд от 10 000 евро.

Настолните игри също са неизменна част от програмата на ON! Fest. Зона за свободна игра, турнири, работилници, срещи и дискусии с разработчици и художници на настолни игри, демота на най-нови предложения от България, както и игри с отстъпки очакват феновете на бордовите игри.

On!

Геймингът освен забавление е и мултимилиарден бизнес. Ето защо ON! Gaming посреща за четвърти път и единственото професионално събитие за гейминг индустрията в България – Game Development Summit – GDS. Гост лектори от различни държави ще споделят опит в създаването, маркетирането и дистрибуцията на игри на световно ниво. Ще обменят опит с българските си колеги и ще споделят визията си за бъдещето на гейминга. Като естествено продължение на специализираната конференция е и зоната Games Made in Bulgaria. Първото по рода си събитие, което ще събере на едно място всичко за гейминга в България – разработчици, дизайнери, таланти. Над 40 български студиа за компютърни игри ще получат възможност за представяне и среща с бъдещи фенове, ентусиасти, клиенти, кадри и инвеститори.

 

Повече новини за събитието може да намерите на onfest.org, както и във Фейсбук и Туитър.