През 2017 г. Nuits Sonores ще отпразнува 15-ия си рожден ден от 24 до 28 май. За това забележително издание, Arty Farty има за цел да създаде свежа и жизнена визуална идентичност. От 2D (печатните материали) до 3D (инсталации и сценичен дизайн), събитието ще представлява едно последователно визуално преживяване, което ще потопи посетителите  в уникална 360° визия: онлайн, офлайн, на място и на хартия.

Nuits Sonores е известен като един от най-големите европейски форуми за иновативни музика и творчество. Стартира като фестивал за електронна и независима музика. Nuits Sonores поддържа пионерския си дух, посрещайки на сцената си както големите имена от индустрията, така и местни, френски и интернационални артисти, представящи разнообразието на електронните звуци, било то хоп-хоп, инди рок, поп или нещо иновативно.

Nuits Sonores е отворен към дигиталната култура като цяло, графичния дизайн и визуалното творчество. Фестивалът представя есенцията на новаторската култура от миналото, настоящето и бъдещето.

Като мултидисциплинарно събитие, известно с качеството на своята програма, Nuits Sonores отдава значение на собствената си идентичност. Фестивалът буквално превзема големия град, използвайки 50 изключителни локации.

В центъра на проекта са временната архитектура и сценичен дизайн, с което се добавя към стойността на наследството на града, известно или скрито. През последните 10 десет години, чрез непрекъснати промени и развитие на идеите си, Nuits Sonores кани посетителите да преоткрият Лион в различна светлина.

От басейна на брега на река Рона до висящите градини на Пераж, от великолепната сграда на Ситроен до ледената пързалка Charlemagne, the Subsistances, бивш манастир от 17-ти век, фабрика за електрически крушки, построена през 1905 г. и други. Всички тези локации взети като търговски марки и трансформирани в нещо различно, превръщайки града в гигантско място за забавление.

Всяка година Nuits Sonores посреща над 138 000 посетители на фестивала, 250 артисти и 1000 професионалисти за 5 дни и 5 нощи.

Nuits Sonores е част от проекта WE ARE EUROPE, включващ 8 големи европейски фестивала, които обединяват силите си, за да насърчават и създават иновативни културни практики. Всички те водени от желанието за творческо разнообразие и обмен.

Повече информация аз събитето по дни, може да намерите на http://www.nuits-sonores.com/.