Феновете на българските уеб сериали и поредици се срещат с любимите си звезди по време на най-голямото младежко събитие у нас

Йехуда Девир (Yehuda Devir) е художникът, който развълнува милиони по света със своята серия от комикси “Животът с моята жена” (“Everyday life with my wife”).
С изключително чувство за хумор рисунките на израелския художник показват различните периоди, през които преминава всяка семейна двойка. С течение на времето той започва да представя по един акцент от всекидневния им съвместен живот.

Йехуда и съпругата му Мая, която също е художник, ще пристигнат специално за Aniventure Comic Con на 9 септември, за да се запознаят с феновете си. Те ще проведат и мастър клас, за да представят най-новото от творчеството си. Йехуда и Мая ще имат собствена зона на фестивала, която лично ще обзаведат.

Друг популярен уеб-комикс художник също потвърди участието си на първото Comic Con събитие в България. Това е американецът Брайън Гордън (Brian Gordon). Той е автор на най-известния уеб-комикс за родители – Fowl Language Comics. Всичко започва, когато през 2015 г. е уволнен от работата си като художник на поздравителни картички и решава да преследва мечтата си да стане художник на комикси. Упражнява се в разкази за приключенията, в които попада, отглеждайки двете си малки деца, и неусетно се превръща в интернет сензация. Творбите му са споделяни от милиони, а през март 2016 г. издава и първата си книга “Fowl Language Comics: Добре дошли в света на родителите”.

Йехуда, Мая и Брайън ще бъдат на разположение и в двата дни на Aniventure Comic Con за всеки, който проявява интерес към творчеството им, има желание да се развива като художник или просто желае да получи автограф от едни от най-креативните художници на нашето съвремие.

Любими български уеб герои превземат първия Aniventure Comic Con

В специално обособена зона, 7Talents ще ни срещнат с любимците на тийнейджърите – Мино Караджов, Надя Петрова и Иван Тишев от „Не така, брат“, а също така и с певицата Тита и нейната съперничка в сериала „Следвай ме“, Лина Роскин.

Звездите от уеб сериалите “Не така, брат!“ и „Следвай ме“, както и лицата от поредиците „А на бас“, „Секс лафче“, #EVA и най-новото уеб риалити Dance Arena, ще се съберат за първи път заедно по време на най-голямото младежко събитие в България Aniventure Comic Con на 9 и 10 септември в София.

Звездното уеб присъствие на Aniventure Comic Con ще допълнят най-добрите участници от първото в България танцово уеб риалити Dance Arena. Предизвикателства за всички посетители ще има и от репортера Дани Петканов, който е лице на шоуто „А на бас”. В него търсачите на приключения отговарят на различни щури задачи, които Дани им възлага. Любимците на тийнейджърите – Мона от „Секс лафче“ и Ева Георгиева от #EVA също ще бъдат сред лицата, които ще видим по време на събитието.

Пълната програма и подробности за участието на звездите на 7Talents в специалната Vbox7.com зона на Aniventure Comic Con ще бъдат поетапно обявени във Facebook страницата и блога на Vbox7.com.

По време на Aniventure Comic Con ще видим и някои от най-интересните световни графити и комикс артисти, актьори от сериалите „Игра на тронове“ и „Дневниците на вампира“, както и редица майсторски класове, много гейминг турнири, конкурси и фен срещи.

Aniventure Comic Con

Aniventure Comic Con ще се проведе на 9 и 10 септември в Inter Expo Center София и ще срещне феновете с актьори от любими сериали, автори на комикси и косплей звезди от цял свят.

Стандартните билети за двата дни на фестивала са на цена 30 лева и могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, билетен център НДК и в мрежата на Eventim.bg, а деца до 7 години ще влизат безплатно с придружител, притежаващ билет.

Повече информация за събитието може да намерите тук – www.aniventure.net | www.comiccon.bg