В различните зони на специалната гейминг зала ще има и редица аматьорски турнири по CS: GO, League of Legends, FIFA17, Hearthstone и други, с големи награди от спонсорите на фестивала

Най-голямата гейминг зала в България ще бъде изградена за първото издание на Aniventure Comic Con. Десетки турнири по най-популярните игри и зони за свободна игра очакват всички посетители на фестивала. В паузите пък всеки ще може да гледа битките на най-добрите български отбори по CS: GO и League of Legends на голямата Omen by HP сцена. Професионалисти и любители ще имат възможност да изпробват свободно най-новите гейминг заглавия и да премерят сили в официалните Comic Cоn турнири.

Новината за всички фенове на League of Legends е, че за първи път играта ще има собствена зона на събитие в България, благодарение на AOC, Logitech и Desktop.bg. Тя ще се простира на над 300 квадратни метра и дори ще има малка сцена за шоумачове и предизвикателства към Rioters, косплеъри, известни стриймъри и професионални отбори. 20 машини с напълно ъпгрейднати от Riot акаунти ще бъдат на разположение в зоната. За всеки косплейър, дошъл в зоната с впечатляващ LoL костюм е предвиден специален LoL goodie bag с оригинален мърч от производителите на играта.

Различни оригинални награди ще очакват и почти всеки дошъл да поиграе на щанда на League of Legends. За феновете на настолните игри на разположение ще бъдат 2 комплекта Mechs vs Minions (официалната настолна игра на League of Legends), а обучен екип ще въведе в правилата всеки желаещ да тества играта.

Aniventure Comic Con League of Legends

Първи национален шампионат по набиращата огромна популярност мобилна игра Clash Royale с награден фонд от 2000 лева пък ще бъде проведен в съседната зона. Желаещите да се запишат може да го направят на www.clashroyale.bg

На голямата сцена в двата дни ще се състезават най-добрите български отбори по CS: GO и LoL за награден фонд от общо 10 000 лева, осигурени от OMEN by HP.

В различните зони на специалната гейминг зала ще има и редица аматьорски турнири 1vs1 и 2vs2 по CS: GO, League of Legends, FIFA17, Hearthstone и много други, с големи награди от спонсорите на фестивала. Повече информация за отделните зони ще бъде публикувана допълнително на www.comiccon.bg

Стандартните билети за двата дни на фестивала са на цена 30 лева и могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, билетен център НДК и в мрежата на Eventim.bg, а деца до 7 години ще влизат безплатно с придружител, притежаващ билет. Билети ще се продават и на място по време на фестивала на цена 35 лева.

За повече информация: www.aniventure.net | www.comiccon.bg