До началото на първото издание на Aniventure Comic Con, българското Comic Con събитие, остава по-малко то месец. Фестивалът, който събира под един покрив всичко най-интересно и вълнуващо за младите хора у нас ще се проведе на 9 и 10 септември в Inter Expo Center София. В рамките на цял уикенд всеки посетител ще има възможност да се забавлява, да научи нещо ново, да се състезава или пък да срещне популярни лица от екрана.

Както вече знаете, събитието ще ни срещне с актьори от популярния сериал на HBO „Игра на тронове“ и „Дневниците на вампира“. Освен тях Aniventure Comic Con посреща и европейски шампиони по Cosplay, най-добрите графити артисти у нас и в Европа и любими български уеб герои.

Aniventure Comic Con

Посетителите на фестивала ще могат да се срещнат лично и с най-популярната двойка влогъри в България – Стан и Стефи, благодарение на Егмонт България. Те заедно имат над 270 000 последователи в YouTube и генерират близо 3 милиона гледания всеки месец. През май месец 2017 Стан дебютира с първия си роман “Невидим”, който оглавява седмичните класации за най-продавана книга във всички големи книжарници в страната и носи важно послание за подрастващите и техните родители. Представянето й в осем български града предизвиква невиждани опашки пред книжарниците.

Стан и Стефи ще имат специален панел във втория ден на фестивала (10 септември) от 11:00 часа, за който са подготвили някои изненади за своите фенове, както и са готови да отговорят на всеки техен въпрос. Почти веднага след това, всеки желаещ ще може да получи личен автограф или снимка за спомен със Стан и Стефи в Meet & Greet зоната на Aniventure Comic Con.

Освен тях, феновете на този нов вид култура ще имат възможност да видят и да си поговорят на живо и с още много популярни лица от онлайн пространството, като Цветослав Цонев – Цуро (популярен влогър и автор на книгата Блендер), Слави от The Clashers, Gothika_47, Venom The Doctor, още едно популярно дуо – Just Have Fun и други. Целият списък с гости можете да намерите на страницата на фестивала – https://www.comiccon.bg/guests

Стандартните билети за двата дни на Aniventure Comic Con са на цена 30 лева и могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, билетен център НДК и в мрежата на Eventim.bg. Деца до 7 години ще влизат безплатно с придружител, притежаващ билет. Билети ще се продават и на място по време на фестивала на цена 35 лева.

За повече информация: www.aniventure.net | www.comiccon.bg