Нестандартната конференция „Креативно пътешествие“ ще се опита да събуди творческата сила у всеки присъстващ, доказвайки, че тя може да бъде прилагана във всекидневните занимания на човека. С десет вдъхновяващи гости от различни сфери, нестандартни въпроси и разнообразни творчески и игрови методи, конференцията, вдъхновена от световни събитийни формати, ще се проведе в София на 19-ти септември.

„Креативността е ключово умение за 21-ви век, което прави живота и кариерата ни по-успешни и пълноценни. От ежедневните избори – маршрут до дадена локация, решаване на повтарящ се казус и вземане на важно решение – влагайки креативност, ние получаваме нов подход към ежедневни ситуации.“, мотивира избора на тема Елеонора Карнаса от Фабрика 360, инициатор и организатор на предстоящата конференция.

Целта на събитието е да вдъхнови всеки, който се колебае дали да направи първи или следващи стъпки в своето лично пътешествие. Чрез вдъхновяващи истории и примери от хора, вършещи ежедневните си занимания по креативен начин.

Креативно пътешествие

Лекторите от „Креативно пътешествие не са публични личности, а професионалисти от широк кръг дейности. Всеки от тях се занимава с нещо различно – театър, счетоводство, медицина, кулинария, фотография, инженерство и др. Това, които ги обединява е, че всеки от тях работи по различен, креативен начин и влага страст в заниманията си. Всеки от гост-лекторите ще има по две минути да демонстрира занаята и да разкаже за креативната страна на работата си без стандартните слайдове и дигитални презентации, следвайки неконвенционалния модел на събитието.

Важен детайл за отключване на креативността е и нестандартният начин за провеждане на събитието. „Креативно пътешествие“ е вдъхновено от световни събитийни формати като Печа Куча (PechaKucha или chit-chat), Пламенни речи (Ignite Talks) и Озаряващи разговори (Lightning talks), обиколящи света чрез своя заразителен, вдъхновяващ и увличащ заряд. Общото помежду им е, че дават трибуна на немедийни звезди, а на хора, които се отличават чрез страстта и креативния подход, който прилагат в работата и живота си. А основната цел на тези формати е да вдъхновяват посетителите, за да могат те да отключат и реализират пълния си потенциал.

креативно пътешествие

Една от най-нашумелите в световен мащаб образователни игри, която се играе в над 180 страни и чийто брой играчи надхвърля няколко милиона души, ще даде старт на креативното пътешествие.

„Идеята за такъв тип събитие се роди от участниците в предишни наши събития. Голяма част от присъстващите тогава са били хора, които се двоумят накъде да поемат. Често те имат работа, която не ги удовлетворява и искат да стартират свой проект, който ги вдъхновява или искат да внесат креативност в ежедневието си.“, допълват организаторите.

 „Креативно пътешествие“ е част от програмата „Умения на бъдещето“, инициирана от организацията за дизайн мислене и иновации – Фабрика 360. „Умения на бъдещето“ е програма за професионално и личностно развитие в посока отключване на творчески потенциал и реализация на собствени идеи. То включва и вече проведените семинари „ДНК на креативността“, „Разказвачество“, „Дизайн мислене“ и други.
„Креативно пътешествие“ ще се проведе на 19 септември от 16 часа в Capital Fort, бул. Цариградско шосе 90 (до метростанция Интер Експо Център). Може да се регистрирате за събитието на https://www.fabrica360.eu/creative-journey