ESL Българя и GNation ще изпратят най-добрия български отбор по Dota 2 на един от най-големите Dota 2 турнири в Европа

ESL България и GNation отправят предизвикателство към българските геймъри. Всеки един от тях може да участва и покаве на какво е способен в специален Dota 2 турнир, който може да ги поведе по стъпките на световния шампион Иван „Mind_Control” Иванов. Двудневната надпревара, която започва на 7 октомври от 16 ч., ще даде възможоност на всеки български Dota 2 -отбор да се състезава за уникално по рода си изживяване. Голямата награда в Dota 2 турнира е all inclusive пътуване до Хамбург. Победителите ще получат и специално организиран ексклузивен достъп до един от най-големите турнир по Dota 2 в Европа – ESL One.

Турнирът ще бъде на принципа на двойна елиминация във формат 5v5, при който отбор отпада след две загуби. Записването вече започна на адрес: http://esl.gg/TriptoHamburg, а крайният срок е денят на състезанието.

Ето и кратки подробности за правилата на ESL ONE:

  • Игрови режим: Best of 1, Best of 3 – WB-Final и LB RO 2b, Best of 5 – Finals
  • Мод: Captains Mode
  • Starting team: Random
  • Игрова версия: Tournament
  • Отборът от лявата страна играе Radiant.

Отборът-победител в съвместния турнир на ESL България и GNation ще има възможност да гледа да гледа на живо тима на българина Иван „Mind_Control” Иванов – световните шампиони Team Liquid. Те победиха китайския отбор Newbee в големия финал нa The International 2017 и спечелиха грандиозната сума от $ 10 млн. Към тях ще се присъединят Стоян Траянов a.k.a AGmurdercore и Марто Тонев a.k.a http://strangera.com, които ще отразят най-интересните моменти от международното състезание.

ESL ONЕ Hamburg 2017 е първият „major“ турнир от новия състезателен сезон по Dota 2, в който, към момента, общата сума от обявени парични награди надхвърля 17.4 млн. щ. д. Сумата от наградни фондове за Dota 2 сезон 2017/2018 се очаква да е над $ 50 млн.

Повече информация за събитието може да намерите тук https://www.facebook.com/events/387943058288222/
тук https://play.eslgaming.com/dota2/europe/dota2/open/5v5-trip-to-esl-hamburg-tournament-bulgaria/
и тук https://play.eslgaming.com/bulgaria/trip-to-esl-hamburg-tournament-bulgaria