Blade Runner Black Out 2022 е третият от трите късометражни филмчета, които свързват оригиналния Blade Runner с предстоящото му продължение. Действието се развива три години след оригиналния филм, когато репликантите са обвинени за липсата на електроенергия, която хвърля градовете в хаос.

Режисьорът Шиничиро Уатанабе е известен със смесването на жанрове, при създаването на светове, придавайки им специфичен привкус. Например смесицата между джаз и уестърн звучене в Cowboy Bebop или микса от хип-хоп и японския период Едо в Samurai Champloo. Blade Runner Black Out 2022 остава вярна на света на Blade Runner, с отличителен, футуристичен саундтрак, благодарение на Flying Lotus.

Cowboy Bebop е може би най-известното аниме за всички времена, а Уатанабе е казвал и преди, че оригиналът на Blade Runner е повлиял силно на работата му като режисьор. „Бях внимателен за две неща, докато създавах Blade Runner Black Out 2022. Първо – да отдам нужното уважение към оригиналния Blade Runner. Второто беше анимето да бъде поставено в истинския свят на историята, не просто да го имитира.“ казва Уатанабе.

Премиерата на Blade Runner 2049 в кината е на 6 октомври.