Октомврийското издание на Game Dev Summit Haemimont Games ще покаже за първи път в България най-новата си игра – Surviving Mars

 Форумът за разработчици на видео игри Game Dev Summit, в партньорство с B12 Games, се завръща със серия от месечни събития, посветени на най-интересното от гейминг индустрията в България и по света. Първото събитие от серията Game Dev Summit Monthly ще се проведе днес от 19:30 ч., в клуб „Culture Beat”. Програмата включва ексклузивно представяне на най-новата игра на студиото Haemimont Games и retro game куиз с водещи – момчетата от Forplay.bg.

Целта на Game Dev Summit Monthly е да събира на регулярен принцип бързо развиващата се Game Development индустрия в България. Организаторите си поставят за цел да развият платформа за конструктивен диалог, обмяна на идеи и съвместни проекти. Събитията ще събират на едно място разработчиците на игри с геймъри, млади професионалисти, медии, инвеститори и др., в неформална и забавна обстановка.

Специален гост на първото Game Dev Summit Monthly събитие ще бъде Габриел Добрев, съосновател и CEO на инди гейм студиото Haemimont Games. Той ще представи за първи път в България най-новата игра на компанията – впечатляващата sci-fi продукция Surviving Mars. Играта, която е в жанра „city builder“, ще бъде издадена през 2018 г. от Paradox Interactive за Windows, OS X, Linux, PlayStation 4 и Xbox One. Surviving Mars ще предостави на играчите възможност да изпробват стратегическите си и логически умения за оцеляване на Марс. В рамките на събитието публиката ще има възможност да види непоказвани у нас детайли за играта.

Втората част на октомврийското издание на Game Dev Summit Monthly ще продължи с пълна сила със започналите по време на фестивала On! Fest 2017 игри – ForPlay Wars, водени от ForPlay.bg. Те ще изправят едни срещу други всички истински геймъри в специално подготвен куиз, посветен на ретро игрите. Участниците ще изпитат познанията си и с други теми от любимата ни гейминг индустрия. За победителите ще има осигурени награди от B12 Games.

Ето и линк съм Facebbook събитието https://www.facebook.com/events/152389545363487