Aniventure Comic Con – фестивалът наследник на най-популярното събитие за феновете на традиционната и съвременна азиатската култура, се завръща. В уикенда на 15 и 16 септември Интер Експо Център ще посрещне световноизвестни косплейъри, актьори от любими сериали, гейминг зони и палитра от най-харесваните и популярни художници във вселената на комиксите и уебкомиксите. През 2017, когато Aniventure обедини сили с най-новото за България събитие – Comic Con, събитието отчете над 21 00 посещения. Ето защо тази година организаторите предвиждат още една, изцяло нова, зала за Aniventure Comic Con 2018. Разбира се, изненадите, които са подготвили за феновете тепърва предстоят.

Но ето и първите големи анонси за събитието.  Първото потвърдено звездно участие е това на Краля на нощта от „Игра на тронове“. Ролята се играе от словашкия актьор Владимир Фурдик, който до този момент е един от най-търсените каскадьори в Холивуд с участия в огромни продукции, като The Huntsman: Winter’s War (2016), Exodus: Gods and Kings (2014), Thor: The Dark World (2013), Skyfall (2012) и много други. Владимир ще пристигне в София малко след края на снимките на сезон 8 на „Игра на тронове“, който ще бъде излъчен ексклузивно по HBO през 2019 година. В последния епизод от сезон 7 видяхме как предводителят на белите бродници яхва призования мъртъв дракон на Денерис Таргариен и се отправя към Вестерос. Така Кралят на нощта се превърна в един от най-епичните злодеи в историята на ТВ сериалите, а нетърпението на феновете на поредицата е в своя пик. За да направи дългото чакане малко по-поносимо, по време на Aniventure Comic Con Владимир Фурдик ще участва в специален HBO панел с други двама актьори от „Игра на тронове“, които ще бъдат обявени допълнително. Панелът ще е достъпен за всеки присъстващ на фестивала. Онези, които желаят да се снимат лично с Кралят на нощта или да получат автограф от него ще имат тази възможност и в двата дни на ACC2018.

Другата голяма звезда, която ще пристигне за най-очаквания уикенд през септември е Kamui Cosplay от Германия. Косплеър от 15 години, тя издава собствени книги и наръчници за изработката на косплей и е ценен гост на най-големите събития по целия свят с над 360 хиляди последователи във Facebook. Тя ще бъде част от елитното жури на най-голямото косплей състезание у нас, ще има собствен панел в рамките на фестивала и лична зона, в която всеки посестител е добре дошъл да се запознае лично с Kamui Cosplay.

Aniventure Comic Con

Вече може да закупите Meet & Greet билети за събитието. В продажба са и редовните билети на промоционални цени от 30 лева за целия уикенд. Деца до 7 години влизат безплатно, ако са придружени от родител.

Повече информация за събитието може да прочетете тук www.comiccon.bg  и тук www.aniventure.net

Aniventure Comic Con се организира от НАКАМА и KEY Events & Communication