Музиката за видеоигри е тема на четвъртото издание на Game Dev Summit Monthly. Събитието, което се осъществява в партньорство с B12 Games, ще се проведе на 22 февруари в клуб Culture Beat от 19:30 ч. Гост на събитието ще бъде сръбското независимо game dev студио Demagog, което ще представи своята пост апокалиптична игра Golf Club: Wasteland. Финалът на вечерта ще бъде отбелязан с турнир по Street Fighter на аркадни автомати, организиран от ARACADA.

Специален гост на събитието е композиторът Борислав Славов

Той е експерт в създаването на адаптивна музика за видеоигри и ще разкаже повече за това. Темата на лекцията на Борислав е „Музиката която се променя и адаптира, според вашите решения и действия (във видеоигри).“

Неговата кариера започва преди повече от 17 години със създаването на музиката към играта на Black Sea Studios – Knights of Honor. След своя успешен дебют, композиторът продължава да се развива в game dev индустрията и работи по видеоигри като „Two Worlds II“, „Worldshift“ (като композитор) и „Gothic 3“ (като музикант). През 2009 г. става част от екипа на Crytek, където работи до началото на 2016 г. по игрите „CRYSIS 2“, „CRYSIS 3“, „Warface“ и „RYSE: SON OF ROME“ като композитор и музикален директор. В някои от проектите си Борислав Славов е работил в сътрудничество с Ханс Цимер, Лорн Балф и др.

От 2016 г. кариерата на Борислав продължава в Larian Studios. Там той създава музиката на световно признатата ролева игра „DIVINITY: ORIGINAL SIN 2“. Същата е носител на множество награди през 2017 г., включително „Игра на годината 2017“ от PC Gamer.

За първи път в рамките на Game Dev Summit Monthly ще има чуждестранни гости  – сръбското независимо студио – за видеоигри Demagog

Те са победители в състезанието #PitchSlap, което е част от конференцията за разработчици на видеоигри Horizon. Demagog ще представят своя последен проект –  Golf Club: Wasteland. Вдъхновяващо съчетание от визия, оригинален саундтрак и сатирични референции към съвременното общество, тази игра е от типа puzzlle adventure и за нейната презентация в България пристига един от основателите на Demagog Studio – Игор Симич.

Работата на Игор, който завършва Колумбийския университет в Ню Йорк, е участвала в експозициите на редица музеи в цял свят, арт биеналета и филмови фестивали. В момента е част от галерията Anita Beckers във Франкфурт.  Заедно с екипа на Demagog Studio, Игор разработва още две мобилни видеоигри със сатиричен привкус- Crisis Expert и Children’s Play.

За това издание Game Dev Summit Monthly обединява усилия и с ентусиастите от ARACADA за едно специално предизвикателство – турнир по Street Fighter на аркадни автомати! За победителя е осигурена награда – билет за The World of Video Game Music – мултимедиен концерт, в който светът на вашите любими видеоигри ще оживее с Оркестъра на Класик ФМ радио!

ARACADA ще бъдат в Culture Beat още от 19:00 часа и ще дадат възможност на всеки желаещ да пробва тяхната серия аркадни автомати с топ-ретро заглавия. Часто от игрите, които ще бъдат на разположение, са Cadillacs and Dinosaurs, Golden Axe, Aero Fighters, Street Fighter, Super Pang и много други.

Носете си по 20 ст.!

Game Dev Summit Monthly #4 е със свободен вход, но изисква регистрация на адрес: https://goo.gl/pujS7d.