Surviving Mars е стратегическа игра, създадена от българите Haemimont Games, която предизвиква играчите да планират, построят и управляват първата колония на Марс.

Играта, която се издава от Paradox Interactive, вече е достъпна на Xbox One, PlayStation®4, както и на операционните системи Linux, MacOS, и Windows. Haemimont Games, първото българско студио за игри, е добре познато на геймърите от цял свят със серията Tropico. Други техни популярни проекти са култовата игра Victor Vran, както и първата българска комерсиално успешна игра Tzar и много други.

Haemimont и Paradox предизвикват най-смелите представители на човечеството да колонизират червената планета. Играчите са изправени пред задачата да създадат  устойчива инфраструктура на Марс, въпреки ограничените ресурси и екстремни условия. Те трябва да я развият в културно и технологично отношение за да може колонията да се развива самостоятелно без помощ от Земята. Възможностите, които играта предоставя са на практика безкрайни, като част от тях може да видите в новия трейлър на Surviving Mars

Какво очаква играчите?

Създаване на устойчиво бъдеще на Марс:
Оцеляването на планета, която не е създадена да поддържа човешки живот предизвиква играча да използва своите знания и умения и да изгради от нулата една цяла цивилизация.

Колонизаторите на Марс са личности със собствена индивидуалност:
Разработчиците са обърнали специално внимание на героите в играта и са изградили образи с характери на истински хора. Всеки колонизатор е уникален индивид със своите силни и слаби страни и поведението му оказва влияние върху социалната среда, създавайки нови предизвикателства за играчите.

Разкрийте мистериите на Марс:
Вдъхновена от класически фантасти като Айзък Азимов и Артър Кларк, играта Surviving Mars крие много тайни. При всяко преиграване играчите ще се натъкнат на някоя от Мистериите на Марс – голям на брой фантастични истории, от които се пада по една в игра. Дали тези мистерии ще донесат голямо богатство или ужасно разрушение? Всеки играч ще открие сам за себе си.

Специално за новите конзоли:
Surviving Mars е с включена 4К поддръжка за Xbox One X и PlayStation®4 Pro

Пълен набор от възможности за модификация:
Играта включва огромен брой вградени функции и инструменти за модификация, които ще позволят на играчите да оформят живота на Червената планета по свой личен вкус и план. Това може да се случи още на първия ден, като един от предложените модове е мисия за създаване, спонсорирана от The Yogcast, един от гигантите на видео-гейминг пазара.

Малко повече за Surviving Mars

Surviving Mars е Sci-Fi city builder, в който вашата задача е да колонизирате Червената планета. Играта, както се подразбира, се развива на Марс. Бури от прах, метеорни дъждове и суровият, задушен пейзаж стоят между вас и пълната колонизация. Създаването и оцеляването на Марс в играта е едновременно и красиво и трудно. Играта насочва вниманието към предизвикателствата, които човечеството ще срещне, когато се опита да превърне Червената планета  в свой постоянен дом.

Surviving Mars

В красив контраст със слънчевия, но неприветлив пейзаж на планетата, куполовидните сгради, които създавате могат да имат висящи градини, високотехнологични лаборатории и дори казина. Истинско удоволствие е да наблюдавате заселниците на колонията ви да се разхождат около оазисите. Surviving Mars притежава невероятен и пристрастяващ геймплей, който постоянно предизвиква възможностите ви на колонизатори. Играта симулира хаоса и трудностите, които може да срещнете при създаване на нова марсианска колония.  Surviving Mars ви предизвиква да управлявате всички видове функции и системи в играта на микро и макро ниво. За щастие, има няколко леки и лесни урока, които ще ви бъдат полезни по време на напредването в играта и изследването на нови технологии.

Отглеждайте собствената си храна, добивайте ресурси или просто се отпуснете в бара след тежък работен ден. Но, все пак, най-важното от всичко е да успеете да запазите живи жителите на колонията ви. Звучи лесно, но задачата не е толкова проста на странна и различна планета като Марс.

Surviving Mars

Първите дни от колонизацията на Марс са изцяло зависими от Земята. Въоръжени с шепа работници дронове и специализирани роувъри, можете да изградите слънчеви панели и ветроенергийни паркове, които да ви помогнат в ранните години на вашата колония. По-късно ще изследвате по-мощни технологии, като например реактори с термоядрен синтез. Разбира се, всички тези съоръжения изискват материали за поддръжка и ремонт, в края на краищата Марс е доста опасно място. Докато колонията ви е достатъчно голяма, за да синтезира собствените си по-усъвършенствани части, ще разчитате на товари от Земята. Първата основна цел е вашата колония да стане достатъчно напреднала, за да бъде напълно самостоятелна, със sci-fi ферми, системи за добив на ресурси и всякакви фабрики.

Подобно на много други заглавия, публикувани от Paradox Interactive, Surviving Mars разполага с радио в играта, което има и някои изненадващо закачливи песни. Няколко радиостанции дори имат пароди в стил Grand Theft Auto, които придават приятна забавна нотка към играта. Графиката на Surviving Mars е изпълнена, свежа и величествена. Управлението на опасностите, ресурсите и колонизаторите са динамични и вълнуващи, а голямото разнообразие от сгради и декорации ще държат будни креативните градски строители, обсебени от детайлите в часове наред.

Surviving Mars

Ако сте фен на city-building геймплея, Surviving Mars е задължително заглавие в колекцията ви. Не напразно в много ревюта я определят като най-добрата симулационна игра в момента. Трудностите и различните подходи за преодоляването им ви създават усещането за стратегия в реално време. Изпълнете правилно стратегията си и подобрете шансовете си за оцеляване на колонията, като отключите тайните на този извънземен свят.

Готов ли си да предизвикаш себе си? Марс те очаква.

Допълнителна информация за Surviving Mars може да откриете на www.survivingmars.com  и в Steam