През месец септември за трета поредна година „Танцуваща София” ще обучава безплатно всички желаещи да се движат и забавляват в ритъма на танца. Проектът тази година ще се проведе в три недели както следва

2.09. – танци на народите

16.09. – съвременен танц

23.09. – стрийт танци

Началото на проекта ще бъде на 2 септември на откритата сцена в Борисова градина в 16:00 часа. Темата е „Танци на народите“ и ще може да се запознаете с танци от България, Ирландия, Индия, Африка, Египет, Америка, Бразилия. По време на събитието ще бъдат организиране различни предизвикателства, като най-добрите ще има награди под формата на ваучери за курсове по танци, за да могат да усъвършенстват техните знания през новия сезон. „Танцуваща София – танци на народите“ ще завърши с демонстрации в различните стилове. Партньори в първото събитие са Irish Dance Academy, фолклорен ансамбъл „Палави цървулки“, школа за ориенталски танци „Бадрия“, Kaya Dance School, K Dance Community, Кордао Ди оро, Дерида Денс Център.

„Танцуваща София”

„Танцуваща София“ е платформа за танц и движение на открито в града, която ще превърне емблематични градски пространства в своеобразни танцови площадки. Програмата през 2018 включва над 15 различни урока, подходящи за всички възрастизаедно с преподаватели от цяла София.

Организатор на „Танцуваща София” е Фондация „Арт Линк“ (Derida Dance Center), а проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа.

Derida Dance Center е първият център за съвременен танц и обучение в България. Той предлага както модерни и класически класове за професионални танцьори, така и обучение в различни танцови дисциплини за любители. Центърът предоставя резиденция на артисти и теоретици в областта на съвременните изпълнителски изкуства и възможност за организиране на работни ателиета, презентации и провеждане на дебати.

За повече информация: http://www.derida-dance.com